Al doende leert men...

Tekenen doe ik al van kleins af aan. En als je iets lang doet, dan word je steeds beter, je krijgt een eigen stijl. Je leert van je fouten en de opmerkingen die je krijgt. Vooral het plezier dat mensen aan mijn werken beleven is leuk.

Ik teken met de beste potloden van de duurste merken. Slijp er steeds weer een mooie scherpe punt aan en neem eindeloos veel tijd voor potlood en papier totdat de vogeltekening echt af is. Soms gaat dit verrassend snel, meestal duurt het lang. Opvallend is dat ik tijdens het tekenen alles om mij heen vergeet en steevast de hete mok thee weer afgekoeld is!


 

Ik zie vogels in de natuur. Het zijn prachtige beesten. Fotograferen kan ik ze niet, dat laat ik aan de vogelaars over.

Van de mooiste vogels maak ik een potloodtekening. Ik start met een schets en al snel teken ik de snavel en het oog. Voor mij de meest gedetailleerde en moeilijkste onderdelen. Daarna schets ik de rest van de vogel en zorg dat de verhoudingen kloppen. Dat kost soms uren. Een vogeltekening is nooit in één dag gemaakt. Het spannendst vind ik om te zeggen: "Nu is de tekening af". Is deze echt klaar, dan zet ik mijn naam eronder en voorzie de tekening van een beschermend laklaagje. 

Voor een vogeltekening gebruik ik verschillende materialen, voornamelijk Polychromos kleurpotloden van het merk Faber-Castel als ook grafietpotloden. Ik teken graag op licht ruw papier. 

 

Direct naar artikelen:

Neem contact op

Mobiel: 06 330 440 95
Email: ammvdpas2@gmail.com

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.