goudhaan

Piepklein is dit prachtige vogeltje: het goudhaantje. Op mijn visitekaartje staat hij ook.

lees meer

De boomklever kleeft aan de boom. Maar dat doet de boomkruiper ook. Ze lijken sprekend op elkaar maar hoe zie je de verschillen?

Lees meer...

de wielewaal

Ook de wielewaal is een kletsmajoor. Net als de tureluur murmelt deze vogel er flink op los.

Lees meer...

bonte specht

Beschrijving

De bonte specht zie ik vaak in de bossen in Nederland. Hij laat zich horen door een duidelijk roffel op de boomstam. Opvallend is zijn felle rode kop en achterwerk. De roffel wordt veroorzaakt door zijn snavel. Dit is een soort minizaagje, waarmee de insecten uit de stam van de boom tevoorschijn komen. Smikkelen maar.

Lees meer...

merel
Merel Willem

'Schuwe bosvogel' staat in de boekjes over de merel. Maar de stadsmerels zijn allesbehalve schuw. Zeker in het gras van de achtertuin kun je ze van dichtbij de wormen uit de grond zien trekken. Mede daarom is het zo belangrijk dat de tuinen niet helemaal betegeld worden!


Deze merel is gefotografeerd door mijn zoon Jan. De merel zat hoog in een boom de prachtigste liedjes te zingen. Deze merel is dus ook wat van onderaf getekend. Merels in het gras zijn mijn favoriet.

Direct naar artikelen:

Neem contact op

Mobiel: 06 330 440 95
Email: ammvdpas2@gmail.com

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.